وی با بیان این که امام حسین (ع)حقیقتی بود که در قرن های گذشته قیام کرد افزود: با توجه به این که در عصر حاضر با انواع و اقسام تحولات روبه رو هستیم، باید روش شناسی قیام امام حسین(ع) را با مقتضیات زمان بسنجیم.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران افزود: باید روش شناسی شناخت امام حسین (ع)را بدانیم و با چگونگی تطبیق آن با مقتضیات زمان تطبیق آشنا شویم.
وی با بیان این که باید امام حسین (ع)را در کل ساختار اسلام بشناسیم و مورد بررسی قرار دهیم اظهار داشت: حسین (ع)جزیی از کل اسلام است و اگر ایشان از کل ساختار اسلام جدا شود، آن حضرت را به درستی نشناختیم. عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: باید اهداف قیام امام حسین(ع) را بشناسیم و با مقتضیات زمان تطبیق دهیم ودرس های بیشتری از آن بیاموزیم وی افزود: اگر روش شناسی پذیرفته شود، می توان در نحوه عزاداری ها نیز تجزیه وتحلیل عمیق تری داشته باشیم.
خسرو پناه قمه زنی و تیغ زنی را الگوهایی برگرفته از سبک عزاداری های مسیحیت دانست و گفت: متاسفانه این الگوها در فرهنگ عزاداری ما به سنت تبدیل شده است.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: اگر ما هدف از قیام عاشورا را در عزاداری ها در نظر بگیریم می توانیم برخی از انحاء عزاداری جدید را بیاوریم که با اهداف قیام منافات نداشته باشد.
این کارشناس دینی افزود: در دنیایی امروز نباید مکاتب را با قیام امام حسین(ع) تطبیق دهیم، بلکه باید پرسش های جدید را از مکاتب مختلف گرفته و بر مکتب امام حسین (ع)عرضه کنیم و جواب بگیریم.
نظر شما